Ett hem kan vara så mycket mer än några väggar och ett tak över huvudet. Ett hem kan också vara en plats där dina intressen och hobbys får liv. Kanske är det till och med så att det är just i hemmet som du får din inspiration och dina idéer till nya arbeten och projekt. Idag är det mycket vanligt att uppleva att man lever i en vardag som är alldeles för stressigt och då är det naturligtvis skönt att ha en oas som är fri från vardagsbestyr och måsten. Genom att skapa ett personligt hem kan du få just detta!

Att skapa ett personligt hem kan i teorin låta väldigt enkelt och kanske har du redan nu fått en hel del idéer på hur du skulle kunna göra. Ett personligt hem behöver dock inte innebära att du har väggarna fulla med familjefotografier som visar varje semesterresa som ni har varit på, utan det finns otroligt många andra sätt att gå tillväga.

Bästa tipsen för ett mer personligt hem

Hur ska man då göra för att få ett hem som skriker av personlighet? Här nedan listar vi våra absolut bästa tips som du kan dra nytta av.

Klä om möblerna – Att handla på IKEA är idag en standard för många svenskar. Det finns mängder med möbler och priserna är låga. Vill du sätta din egen prägel kan du med fördel förändra möblerna utifrån din egen personliga stil. Genom att kontakta Bemz kan du få hjälp att klä om dina vardagliga möbler, t.ex. din soffa, med ett tyg som du tycker faller mer i din smak eller som kanske beskriver din personlighet bättre.

Köp bara saker som du verkligen tycker om – Det här är ett viktigt tips som inte bara ger dig ett hem som du trivs bättre med, utan som även minskar konsumtionen i världen. Välj inte inredning utifrån vad du känner för stunden eller bara för att du hittar något på rea, utan välj dina detaljer med omsorg istället. Det ger ett hem som är mer hållbart i längden.

Matcha olika trender – Nya inredningstrender är alltid kul, men följer man trenderna till punkt och pricka är sannolikheten att få ett personligt hem inte speciellt stor. Ett av våra bästa tips är därför att titta på de trender som råder och därefter plocka ut de bitar som du tycker absolut mest om. Det kan vara ett speciellt material som du vill arbeta mer med eller färger från olika säsonger.

Variera butikerna – Visst är det skönt om man kan komma hem med all inredning och alla möbler som man behöver från en och samma butik? Då är ju hemmet trots allt klart mycket snabbare. Jo, visst är det så, men köper du alla ting från samma butik kommer du också att få ett hem som ser ut som ett visningsrum. Blanda mellan olika butiker, tillverkare och designers och glöm inte att du kan hitta riktiga guldklimpar på loppmarknader.