Vardagsrummet och sovrummet är två av hemmets viktigaste rum när det kommer till inredning. I vardagsrummet umgås vi med vänner och familj. Detta rum är det rum som de allra flesta gillar att inreda eftersom det är här som de flesta prydnadsföremålen ställs ut. Sovrummet är dock också väldigt viktigt eftersom det är det rum där vi spenderar mest tid. Ett väl inrett sovrum kommer göra att du sover bättre vilket är viktigt för hälsan. Här hittar du de bästa inredningstipsen för vardagsrummet respektive sovrummet.

Inredningstips till vardagsrummet

Vardagsrummet är det rum i hemmet där vi umgås och kopplar av. Det krävs att vardagsrummet är inbjudande och hemtrevligt för att uppnå den rätta stämningen. Samtidigt bör det vara funktionellt och snyggt. Här kan du de bästa tipsen för hur du skapar ett personligt och vackert vardagsrum.

Utgå från funktion

Vad vill du göra i vardagsrummet? Är det rummet där du vill umgås med familj och vänner?I så fall bör du se till att det finns tillräckligt med sittplatser och att dessa är placerade på ett strategiskt sätt. Om du däremot framför allt vill använda vardagsrummet för avkoppling kan du lägga krutet på att köpa en riktigt skön fåtölj eller soffa där du kan koppla av efter en lång dag. I vardagsrummet är det lätt att prylarna ackumulerar eftersom vi gärna vill göra allt i detta rum. Var selektiv med sakerna och välj utifrån rummets huvudsakliga funktion.

Dekorera med saker som du gillar

Det är lätt att fastna i fällan och köpa dyra inredningsföremål och möbler till vardagsrummet. Utgå alltid från din egna stil när du inreder detta rum. Varva gärna personliga fotografier och gamla släktföremål med nya för att skapa en unik stil.

Inredningstips till sovrummet

Sovrummet är det rum där vi spenderar mest tid. Se till att inreda det på ett sätt som gör att du kan sova på bästa sätt. Enligt 1177 Vårdguiden är sömnen är mycket viktig för hälsan och därför bör du inreda ditt sovrum utifrån detta.

Sängen är din borg

Investera i en skön madrass, en kudde som är anpassad efter ditt huvud och mjuka sängkläder. Detta kommer garanterat att förbättra din sömn.

Olika ljuskällor

Använd olika ljuskällor i sovrummet. Den ena bör vara en taklampa som ger god belysning vid städning. De andra bör vara mindre ljuskällor som dels ger bra ljus för läsning, men även dekorativ stämningsbelysning.