Balkongen är en mycket uppskattad yta som kan användas för avkoppling, odling eller umgänge med vänner. I många fall kan denna yta utnyttjas bättre och med smarta inredningstips kan du få ut mer av din balkong. Här hittar du tips på hur du inreder balkongen på bästa sätt.

Bestäm balkongens funktion

Det första du bör göra är att bestämma balkongens funktion. Är det ett utrymme för häng med vännerna eller är det en plats där du vill sola? Kanske vill du utnyttja balkongen och skapa en miniträdgård med odling av grönsaker och örter. Oavsett vad du vill göra med din balkong bör du ightse till att du väljer en huvudfunktion och inreder därefter. Detta gör att du till fullo kan utnyttja balkongen till det du vill utan att den blir för trång eller plottrig.

Ihopfällbara möbler

Ihopfällbara stolar och bord är mycket användbara på denna begränsade yta. Ha gärna ett par ihopfällbara möbler avsedda för balkongen. Dessa kan du plocka fram när du har vänner över på besök.

Växter anpassade efter balkongens läge

Om du vill inreda balkongen med växter bör du skaffa sorter som är anpassade efter balkongens läge. En balkong i söderläge är bra för växter som behöver mycket solljus medan en balkong i norrläge kräver växter som inte är lika ljuskrävande.