Det första intrycket som en besökare till ditt hus får är det som kommer att prägla resten av upplevelsen. Med andra ord gäller det att fixa både trädgård och husets utsida för att effekten ska bli positiv. En trevlig bieffekt är ju dessutom att du och din familj kommer att känna er nöjda varje gång ni kommer hem!

Snygga till tak och fasad

Hur fint du än har det inomhus kommer helhetsintrycket att dras ner om färgen på fasaden flagnar och taket bestå av trasiga takpannor. Tänk därför på att lägga tid och energi på att fräscha upp husets utsida. Det är också viktigt att utsidan är i gott skick eftersom det gör att huset skyddas från regn och fukt som kan skada konstruktionen. Genom att anlita en professionell takläggare på https://villatakexperten.se/ ger du ditt hus de bästa förutsättningarna. Välj mellan takpannor, plåttak och takpapp eller varför inte ett solcellstak?

Att ha en fasad i toppskick gör att ditt hus ser inbjudande och välvårdat ut. Har du en träfasad behöver du se över den regelbundet och tvätta den. När färgen börjar spricka eller flagna är det dags att måla om huset, antingen på egen hand eller med hjälp av en målerifirma. Tänk på att göra grundjobbet som tvätt och slipning noggrant så att slutresultatet blir så bra som möjligt.

Tjusig trädgård lyfter första intrycket

Det första som möter en gäst är trädgården och gången fram till ytterdörren. Genom att kombinera växter med en gång av grus eller sten säkerställer du ett positivt första intryck. Om du är noggrann med grundarbetet när du anlägger gången kommer den att kräva minimalt med underhåll. Ett smart sätt att underlätta för det löpande underhållet är att lägga låga kantplattor vid gångens utsida. På så sätt förenklar du gräsklippningen eftersom du slipper klippa kanten med speciella redskap.

En tjusig entré gör sig bäst med en blandning av gröna växter och blommor. För att få en vacker blomning från tidig vår till sen höst gäller det att plantera olika slags växter. Fina vårväxter är exempelvis minipåskliljor medan aster förgyller sensommaren och hösten. Under sommarmånaderna ger till exempel rosor, lavendel och blommande buskar som spirea färgprakt i trädgården. Anlägg gärna en rabatt med dina favoriter utanför ytterdörren så att de vackra blommorna är det första som möter dina besökare.