Är det dags att göra om uteplatsen? Då har du en mängd olika möjligheter när det kommer till att inreda den, alltifrån hur marken ska se ut till vilka möbler som ska finnas där. Vill du ha en hållbar uteplats som kommer stå pall i många år framöver är det viktigt att du väljer hållbara material som sten.

Inred med sten

Det mest tåliga och hållbara materialet är utan tvekan sten. Därför har sten blivit ett populärt byggmaterial att arbeta med under årtusenden, då det varken ruttnar eller vittrar sönder, vilket alla andra byggmaterial gör. Om du vill bygga en hållbar uteplats bör du därför välja att arbeta med sten i så stor utsträckning som möjligt. Till skillnad från blandmaterial har sten en hållbarhetslängd i en oändlighet, vilket gör det till det självklara valet vid markläggning. Dessutom ger sten en naturlig känsla till uteplatsen, vilket skapar en harmonisk utemiljö.

Välj kullersten

Om du ska göra en stor renovering av uteplatsen har du förmodligen planer på att anlägga ett nytt underlag för uteplatsen av något slag. Om du strävar efter en så hållbar uteplats som möjligt bör du satsa på kullersten. Det första som många tänker på när de säger kullersten är de där fyrkantiga stenarna som finns i många städer, främst på torg. Men det finns många olika sorters kullersten som skapar olika slutresultat. Beroende på vad just du är ute efter kan du anpassa dina val efter dina preferenser.

När det är dags att anlägga underlaget för din uteplats är det en stor fördel om du anlitar en expert på området. Det är nämligen inte helt lätt att lägga kullersten för nybörjare och det gäller att det blir ordentligt gjort för att resultatet ska vara hållbart i många år framöver. Dock gäller det oavsett vilka stenar du väljer för uteplatsen.