Hemligheten bakom en lyckad inredning är planering och fokus. Med rätt planering får du en bra grund och slipper dyra felköp. Fokus handlar om att välja en viss inredningsstil och färgskala och sedan inte frångå den.

Ett vanligt misstag vid inredning är att vilja ha för mycket, något som leder till ett rörigt intryck. Med alltför många inredningsdetaljer i olika stilar och kulörer blir resultatet spretigt. Lägg därför mycket tid på att välja vilken grundläggande färgton som väggar, golv och stora möbler ska ha. När du har bestämt dig för grunden är nästa steg att välja rätt utseende på detaljerna.

Smarta inredningsdetaljer

Det är några detaljer som är extra viktiga att få med för att lyckas med inredningen. Stora, kala väggar ger ett kallt och lite tråkigt intryck och dessa mår därför bra av tavlor. Du behöver inte köpa dyrbara konstverk för att bli nöjd. Med några fina posters från Dear Sam får dina väggar ett rejält lyft. Till ett bra pris skapar du en trendig och stilsäker känsla i ditt hem, snabbt och enkelt. Det finns posters i många olika motiv, alltifrån abstrakta konstmotiv till skandinavisk naturdesign.

En annan viktig inredningsdetalj är gröna växter och blommor. Att bjuda in naturen till ditt hem gör att du skapar en lugn oas i en hektisk värld. Om du inte vill lägga alltför mycket tid på att ta hand om växterna är det bra att välja tåliga växter som klarar sig länge utan vatten.

Omväxling med textil

Ytterligare en oumbärlig inredningsdetalj är olika typer av textilier. Gardiner, mattor, kuddar och plädar ger både en mysig känsla samtidigt som de dämpar skarpa ljud. Fundera gärna lite extra på vilken färg du ska välja för dessa typer av detaljer. Här kan du ta ut svängarna och välja en stark färg som du inte skulle ha valt på till exempel en soffa eller bord. Textilier är ju enkla att byta ut efter ett tag om du skulle vilja ändra färg.

Sist men inte minst gäller det att inte glömma bort att inredningsdetaljerna är en del av en större helhet. Det är lätt att fastna för en vacker vas eller en snygg matta som kanske inte riktigt passar in i den inredningsstil du har valt. Tänk därför alltid efter en extra gång innan du bestämmer dig!