Pampigt och utsmyckat, spartanskt stilrent eller modernt futuristiskt? Vilken inredningsstil du än föredrar är det detaljer som foton och konstverk som ger pricken över i:et i ditt hem. Som vagabond vill du säkert ha många referenser till resor med foton från fjärran platser och är du ett modelejon kanske trendiga fashionbilder är vad du vill omge dig med.

Du kan hitta en myriad av fina och spännande motiv att sätta upp på väggarna i form av färdiga posters, foton och kartor men du kan också välja att låta trycka upp dina egna bilder. Välj mellan canvastryck, glastavlor eller klassiskt fotopapper för rätt effekt och lek med storlekar och detaljer. Glöm dock inte att rama in rätt! Genom att skaffa ramar för posters och bilder som både passar din inredning och motiven du vill sätta upp får du in stilen på ett smart och snyggt sätt.

Harmoni eller motsatser?

Inredning är något mycket personligt och har att göra med vad du själv gillar eller inte gillar. För att lyckas är det klokt att låta dig inspireras av dina omgivningar och det du ser på film eller internet, men också att se till ditt eget liv och dina erfarenheter. Har du en speciell favoritfärgkombination eller en älskad hobby? Hur brukar du klä dig? Vilka genrer inom musik och litteratur föredrar du?

Du kan hitta många olika stilar för ditt hem och du kan bland annat välja att låta allt gå i en enda enhetlig och harmonisk ton eller att bryta totalt med olika stilar i varje rum. För en snygg, skandinavisk och minimalistisk design kan du inreda ditt hem i gråskala och komplettera med smala ramar i svart eller vitt för att uppnå total harmoni. Vill du däremot tillföra ett lite kul och busigt inslag kan du istället bryta helt och sätta upp ett stort foto i en bred guldram eller varför inte en tavelvägg i många färger? Just ramarna kommer ge en överraskande och rolig effekt som gör rummet mycket unikt och speglar din personlighet perfekt.

Vintage och tidlöst

En kul trend som hållit sig i några år är en lite gammaldags stil där du blandar nytt och gammalt på ett romantiskt och mysigt sätt. Du kan botanisera på loppmarknader och auktionsverk för att hitta gamla skåp och stolar som du sedan fräschar upp, eller skaffa nya möbler som du sedan målar om i rustik stil. Komplettera med foton i sepia eller svartvitt i passepartoutramar eller sätt upp små bilder i runda eller fyrkantiga ramar i grupper.

Stilen du väljer för ditt hem är upp till dig, men experimentera gärna för att få nya idéer. Det är uppiggande och stimulerande och ger ditt hem en stil som är varierad och inspirerande.