Känner du att du har brist på inspiration när det kommer till inredning? Kanske känner du att ditt hem har sett likadant ut under en lång tid och att det är svårt att hitta inspiration. En förändring börjar alltid med en idé och därefter handling. För att förändra hemma behöver du hitta inspiration och komma på idéer. Här hittar du tips på olika sätt du kan hitta inredningsinspiration.

Hotell

Hotell är en utmärkt plats att hitta inspiration till de egna hemmet. Många hotell, framför allt lyxigare ställen, arbetar med duktiga inredningsarkitekter som är proffs på att hitta balansen i inredningen. Tänk på detta nästa gång du är på ett hotell som du tycker är mysigt och hemtrevligt. Vad är det egentligen som gör hotellrummet eller hotellbaren så trevlig? Hur har inredningsarkitekten tänkt kring färgval? Hur är belysningen i sovrummet? Genom att notera vad du gillar kan du hitta inspiration till ditt egna hem.

Resor

Många professionella inredare och andra kreatörer hittar sin inspiration på resor. Nya ställen och kulturer kan ge idéer om hur du själv kan experimentera med färger, mönster och föremål. För att skapa en förändring i ditt hem måste du prova något nytt. Köp gärna med dig vackra föremål eller tyger från resan som du senare kan använda i din inredning.

Sociala medier

Det finns massor av härliga inredningskonton på olika sociala plattformar. Välj ut några som tilltalar dig och följ dessa. Många inredningstidningar har även konton på Instagram och Pinterest som du kan kika på om du vill ha inspiration.