Det är inte alltid lätt att veta var du ska börja någonstans när du ska inreda ditt hem. Det finns så mycket som är viktigt att tänka på, inredningsmisstag som är lätta att begå. De flesta väljer en inredningsstil som de tycker om och gör sedan om den en aning för att mer passa sin personlighet.

Precis som att husets utsida ger det första intrycket till gäster, är även hallen en sådan del. Det är nämligen det första du och andra kommer se när ni stiger in genom dörren. Därför är det viktigt att den ser inbjudande ut. Här kommer några tips och råd på vad du bör tänka på när du ska inreda din hall.

Avlastningsyta

En viktig del i hallen är att skapa en plats där du kan hänga upp dina ytterkläder. Du kanske även behöver en hylla där du kan ställa dina UGG skor som du köpte på rea tidigare. Vilken hylla/ställning du kan placera ut i hallen beror på hur stor den är. Om du endast har en liten hall kan det vara bra att tänka uppåt och inte utåt. Placera gärna hyllor mot väggarna som inte tar stor plats. Om du däremot har en större hall kan du ställa ut en klädställning för jackor och en separat skohylla. Kanske en fin byrå där du kan förvara handskar och mössor.

Belysningen

En av de viktigaste delarna i hallen, oavsett hur stor den är, är belysningen. Innan du går hemifrån måste du nämligen se till att du har allting du behöver med dig. Telefon, nycklar, plånbok och så vidare. Saknar du belysning i hallen måste du gå till ett annat rum och det innebär att gå med ytterskorna in i hemmet, vilket är något de flesta av oss undviker. Speciellt under vintertiden när det är snö och blött ute.

Spegel och dekoration

En spegel är också en viktig sak att ha i hallen. Den hjälper till att reflektera ljus, kan få en liten hall att se större ut samt är ofta det folk tittar i innan de går ut. Detta för att dubbelkolla att de inte har glömt någonting eller att de ser bra ut. Det finns dessutom ett stort utbud av olika speglar – stora, små, fyrkantiga och runda speglar som du kan välja mellan.

Förutom en avlastningsyta, speglar och bra belysning behöver en hall inte så mycket mer. Beroende på storleken kan du dekorera den med tavlor och kanske några fina växter. Ett tips på vad du bör ha är en matta innanför dörren. Där kan du lämna dina skor tillfälligt ifall det har varit blött ute. Den fångar då upp det värsta av vattnet.

Ifall du inte vill hänga upp något på väggarna, förutom en spegel eller två, kan du dekorera med en trevlig tapet istället för att endast måla väggarna. Det finns hur många alternativ som helst när det kommer till tapeter, både olika färger och en rad olika mönster att välja mellan.