Badrummet är ett rum i hemmet som ofta bortprioriteras när det kommer till inredning. Det är synd eftersom badrummet fyller en mycket viktig funktion. Dessutom spenderar vi väldigt mycket tid i badrummet och då är det ju en fördel om det är mysigt. Badrummet är oftast det första och det sista rummet vi vistas i under dagen. Här hittar du de bästa tipsen för hur du inreder badrummet på bästa sätt.

Olika sorters belysning

I badrummet är belysningen extra viktig. Du behöver dels mysig stämnings belysning, men även starkare funktionell belysning för rakning och sminkning. Därför är det en god idé att ha flera olika ljuskällor som ger olika sorters belysning. Många gör misstaget att endast ha en enda lampa i badrummet. Istället bör du ha en starkare lampa vid spegeln och en taklampa som ger ett stämningsfullt ljus. Använd gärna en dimmer för att kunna ändra styrka efter behov.

Väggdekoration

Många glömmer bort att inreda väggarna i badrummet. Hänga gärna upp inramade posters eller skapa en vacker fondvägg för att ge badrummet nytt liv. Att inreda väggarna med tapeter är också ett mycket effektivt sätt att förvandla badrummet.

Dekorativa föremål

Välj gärna ut ett dekorativt föremål till badrummet. Även om ditt badrum är litet kan ett vackert föremål skapa en personlig touch.

Växter

Växter trivs bra i fuktig badrumsmiljö och är även mycket snygga. En prunkande växt är ett utmärkt sätt att trolla bort fula rör eller annat som du vill dölja i badrummet. Inred gärna med växter i olika nivåer, exempelvis på en stege eller pall för att ge intrycket av ett större och luftigare badrum. Se till att välja en växt som inte behöver mycket solljus om badrummet är relativt mörkt.