Det är mycket att tänka på när man väljer tapet till de olika rummen i en bostad. Att sätta tapet på väggen är ett enkelt och effektfullt sätt att delvis eller helt och hållet förändra känslan i ett rum. Bäst resultat blir det om en målare sätter upp tapeten, men det går naturligtvis att utföra tapetseringen på egen hand.

Att sätta tapet i sovrummet

I ett sovrum kan man med fördel välja en rogivande tapetfärg som grön. Även blå toner är ett alternativ som många upplever som speciellt rogivande när det kommer till tapetval. Via Boråstapeter finner man mängder av snygga tapeter online, både moderna och klassiska tapeter för exempelvis sovrummet. En trend som kommit till sovrummen är att man gärna vill skapa en hotellrumskänsla. En del vill även sträcka det så långt som att ha detaljer i mässing, eller guld. I ett sovrum kommer mycket av känslan att vila på vilka textiler man väljer. Dessa får gärna gå hand i hand med tapetvalet. Även sänggaveln kan matcha tapeten, eller åtminstone inte skära sig mot den.

Att sätta tapet i vardagsrummet

I ett vardagsrum kan många olika aktiviteter pågå samtidigt. När det kommer till att inreda ett vardagsrum, har man ganska mycket att ta hänsyn till. Ett helt nedtonat tapetmönster kan passa här, vilket fungerar till det mesta. På samma sätt kan ett vardagsrum få olika avdelningar genom att man använder olika tapeter. Då kan man skapa ett media-rum, ett läsrum och ett socialt rum. En trend just nu är att använda varma och för många ”mysiga” färger. Traditionellt brukar mörka färger göra rummet mindre, och ljusa färger tvärtom, alltså större. I ett vardagsrum kan stora tavelramar med målningar eller affischer sätta pricken över i:et om de passar ihop med tapeten.

Att sätta tapeter i köket

Även i köket kan det fungera väldigt bra med att sätta tapet på väggarna. I ett kök kan kvalitén på en tapet behöva vara av den högsta klassen, då de måste gå att torka av. Särskilt gäller detta småbarnsfamiljer, när saker kan åka i golv, har man ganska mycket att ta hänsyn till. Ett helt nedtonat tapetmönster kan passa här, vilket fungerar till det mesta. På samma sätt kan ett vardagsrum få olika avdelningar genom att man använder olika tapeter. Då kan man skapa ett media-rum, ett läsrum och ett socialt rum. En trend just nu är att använda varma och för många ”mysiga” färger. Traditionellt brukar mörka färger göra rummet mindre, och ljusa färger tvärtom, alltså större. I ett vardagsrum kan stora tavelramar med målningar eller affischer sätta pricken över i:et om de passar ihop med tapeten.

Att sätta tapeter i köket

Även i köket kan det fungera väldigt bra med att sätta tapet på väggarna. I ett kök kan kvalitén på en tapet behöva vara av den högsta klassen, då de måste gå att torka av. Särskilt gäller detta småbarnsfamiljer, när saker kan åka i golvet och skvätta upp på väggen. Många drömmer om det lantliga köket, så det kan man anpassa i sitt val av tapet. Ett mönster som skapar en hemtrevlig känsla gör att man gärna sitter kvar efter måltiden och konverserar och umgås kring middagsbordet. Runt arbetsplatserna i köket fungerar andra material bättre, som exempelvis kakel.