Att hålla sig uppdaterad på vad som är trendigt inom inredning är inte alltid det lättaste. Därför tänkte vi i det här inlägget ge dig en kort genomgång på inredningstrender just nu. Det finns många bra butiker du kan vända dig till för att köpa modern inredning. Ett bra exempel på det är BGA vilket är en modern inredningsbutik på nätet. Med det sagt är det dags att du får veta mer om trender inom inredning.

Inspiration av naturen

Vi börjar med en av det hetaste inredningstrenderna just nu och det är att inspireras av naturen. Det finns en hel del olika sorters inredning du kan köpa som är inspirerat av naturen. Det är till exempel väldigt trendigt att ha posters och tavlor med naturmotiv. Alltifrån djur till bilder på blommor och växter. Du kan också välja att ha levande växter och blommor i ditt hem. Förutom att du kan ha levande blommor och växter är det trendigt att ha plockat gräs. Det är trendigt med pampasgräs, jute, lin och hampa.

Andra sätt att inspireras av naturen i din inredning är att använda inredning av naturmaterial i till exempel trä.

Hållbar inredning

De senaste åren har allt fler blivit mer medvetna om miljön vilket har bidragit till att många väljer att ha en hållbar inredning. Hållbar inredning innebär flera saker. Det innebär bland annat att många säljer den inredning de inte längre har någon glädje av på second hand och köper gärna ny inredning på second hand. En annat sätt att ha en mer hållbar inredning är att inte äga mer än vad man använder och behöver vilket är en bidragande faktor till varför det har blivit en trend att rensa bort inredning man inte använder för att sedan sälja, slänga eller ge bort den. Många upplever att de mår bättre av att rensa bort saker och de känner sig mindre stressade.

Runda och udda former

En annan sak som är väldigt trendig inom inredning just nu är att välja inredning som går i runda former. Till exempel runda speglar eller bord. Förutom att det är trendigt med runda former inom inredning så är även de lite mer udda formerna väldigt uppskattade. Att välja inredning som går i en lite mer annorlunda form gör att ditt hem sticker ut lite mer.

Färger

Som vi nämnde tidigare i det här inlägget så är det trendigt att inspireras av naturen i inredningen. Det gäller också när det kommer till färgvalen. Många väljer att inreda sina hem med en enhetlig färg som är lätt att matcha med andra färger och då är det smidigt att ha väggarna i beige, vit, grå eller andra färger som är mer naturnära.

Något som kan vara väldigt snyggt att bryta av med i inredningen som annars går i en enhetlig färg är inredning av mer färgglada nyanser. Just nu är det trendigt med pastellfärger. Om ditt hems väggar går i vitt och möblerna också gör det kan det vara fint att inreda med kuddar, tyger, krukor och vaser som är mer färgglada.